Home / SEP / SEP-G’den CHP’nin 24 Temmuz Taksim Mitingine Dair Açıklama

SEP-G’den CHP’nin 24 Temmuz Taksim Mitingine Dair Açıklama

takasim

24 Temmuz Taksim Mitingi Açıklaması

BaÅŸarısız darbe giriÅŸiminin ardından gelen OHAL ile demokratik hakların ağır bir ÅŸekilde baskı altına alındığı, sokaklarda aşırı saÄŸcı güruhların kol gezdiÄŸi, AKP diktasının kurumsallaÅŸmakta olduÄŸu bir ortamda CHP’nin çaÄŸrıcısı olduÄŸu 24 Temmuz Taksim mitingi ülkedeki emek örgütleri ve sol-sosyalist güçlerin aktif katılımı ile dikta eÄŸilimleri karşısında önemli bir karşı çıkış olabilirdi.

Ne var ki CHP yönetimi OHAL ve dikta eÄŸilimlerine karşı net ve sert bir tavır almak yerine ısrarla mitingin muhaliflik tonunu azaltmıştır. Öyle ki AKP ve HAK İş durumdan kendisine pay çıkararak miting için devreye girmeye çalıştı. Bütün bu geliÅŸmeler sol güçlerde ve dikta karşıtı kamuoyunda miting konusunda ciddi bir tereddüt yaratırken halk tabanından dikta karşıtı ciddi bir basıncın geldiÄŸi görülüyor. AKP’nin mitingden çekilmesi de bu basıncın bir tezahürüdür.

Bu koÅŸullar dahilinde SEP kadroları mitingdeki dikta karşıtı unsurlarla temas etmek, onlarla mücadele yolunu tartışmak ve ilerisi için direniÅŸ unsurlarını örgütlemek için “Diktaya, OHAL’e, sömürü düzenine hayır!” ÅŸiarıyla mitingde kitle çalışması yapma kararı almıştır.

Kamuoyuna duyurulur.

Etiketlendi: