- Barışa Karşı mıyız? Sürece Nasıl Yaklaşmalı? - Kasım 25, 2025
- Okur Mektubu: Eğitim Sisteminin Ötekileştirilmiş Öğretmenleri - Kasım 22, 2025
- Åžili Seçimleri Sağın GüçleniÅŸini Ortaya Koydu – V. U. Arslan - Kasım 19, 2025
CHP 36. OlaÄŸan İstanbul İl Kongresi’nde 325 oyla seçilerek CHP İstanbul İl BaÅŸkanı olan Canan KaftancıoÄŸlu hakkında havuz medyasının tetikçilerinin hedef göstermesi üzerine soruÅŸturma baÅŸlatıldı.
Canan KaftancıoÄŸlu partinin saÄŸ kanadı ve AKP’lilerce hedef haline getirildi. Halk Tv, KaftancıoÄŸlu aleyhinde yayınlar yaptı. Perinçek’in Aydınlık’ı ırkçı manÅŸetlerle bu koroya katıldı ve nihayet 24 saat geçmeden KaftancıoÄŸlu’nun yıllardır yerli yerinde duran tweetleri bir anda suç sayılarak hakkında soruÅŸturma baÅŸlatıldı.Â
Canan KaftancıoÄŸlu, CHP’nin İstanbul İl BaÅŸkanlığını kongrede kazandı. İnsan hakları çalışmalarıyla tanınıyor. Partide görece sol bir çizgide olmasıyla biliniyor. Kongre’de Gezi ÅŸehitlerini anmış, Kobani’ye dayanışma mesajları göndermiÅŸ, faili meçhullere karşı sivil toplum çalışmaları içinde yer almış,Ermeni soykırımı konusunda muhalif fikirleri savunmuÅŸ bir isim. CHP’ye yüklenmek için KaftancıoÄŸlu’nun muhalif kimliÄŸini kullanan AKP cephesi, leÅŸ kargası gibi olayın üstüne atlayarak KaftancıoÄŸlu’na jet soruÅŸturma açtı.
















