- Komplo Teorileri Çağında Canavarın Gözüne Bakabilmek: Epstein Dosyalarının bir Muhasebesi – Barış AltuntaÅŸ - Åžubat 15, 2026
- “Yüzyılın rüşveti”: CGT ve Valiler, İşçi Hakları Pahasına Kasalarını Kurtarıyor – Juan Garcia (Partido Obrero Arjantin) - Åžubat 14, 2026
- Tasarımla Gelen Sosyal Apartheid: Taliban’ın Hukuk, Din ve Åžiddet Rejimi – Laila Safi - Åžubat 9, 2026

Dün akÅŸam ErdoÄŸan’ın açıkladığı pandemi tedbirleri kapsamında haftasonları sokaÄŸa çıkma yasağı yeniden uygulamaya konuldu. Geçen yıl sokaÄŸa çıkma yasağı ile geçen 1 Mayıs’ta SEP, pandeminin yükünün emekçilerin sırtına yıkılmasına karşı tüm balkonlardan tencere tava çalarak emekçilerin taleplerinin duyrulması için ses yükseltmeye çağırmıştı.
AKP iktidarının lebalep kongrelerinin ardından dün gelen pandemi yasakları, Erdoğan için 1 Mayıs fırsatçılığına dönüşmemeli. SEP, emekçilerin derin ekonomik krizin faturasını ödemeye mahkum edildiği bu günlerde emekçilerin taleplerinin ve itirazlarının örgütlenmesi amacıyla kamuoyuna çağrıda bulundu. Çağrı şu şekilde:
AKP iktidarını uyarıyoruz! Åžov yapmak adına Türkiye’nin her yerinden otobüslerle getirdiÄŸi on binlerce kiÅŸiyi kapalı spor salonuna dolduran AKP iktidarı, 2021 1 Mayıs’ını hiç edemez! Cumartesi gününe denk gelen 1 Mayıs günü ya da 30 Nisan Cuma günü (tatil edilerek), gerekli önlemlerin alındığı açık alandaki mitinglerle 1 Mayıs kutlanmalıdır. İşçi sınıfının ekonomik kriz, iÅŸsizlik, yoksulluk ve yolsuzluÄŸa karşı söyleyecek sözü var. Bu sözün söylenmesine kimse mani olamaz! SEP olarak, bu 1 Mayıs’ın gasp edilmesi tehlikesine karşı emekçileri, sendikaları ve sol bileÅŸenleri uyanık olmaya ve ÅŸimdiden gerekli duruÅŸu göstermeye çağırıyoruz.














