- Kıbrıs Seçimleri: Erhürman Müdahalelere Rağmen Kazandı! - Ekim 20, 2025
- Kârlı Çıkan Kim? – GüneÅŸ Gümüş - Ekim 18, 2025
- Yunanistan Polisinden Filistin Eylemine Kanlı Saldırı - Ekim 8, 2025
Dün gece Trabzon’da destekçilerine seslenen CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, cinsiyetçi açıklamalarına bir yenisini daha ekledi.
ErdoÄŸan Fethullah Gülen ve darbecilerle ilgili konuÅŸurken, “Ne diyordum size hatırlayın. Biz bir gün ölmeyecek miyiz? ÖleceÄŸiz. Bir adam gibi ölmek var… Bir ÅŸey söyleyecektim ama onu söylemeyeceÄŸim. Bir de madam gibi ölmek var” dedi.
ErdoÄŸan bu sözleri söylerken yanında olan eÅŸi Emine ErdoÄŸan’ın güldüğü görüldü. Kalabalık ise “Recep Tayyip ErdoÄŸan”, “Feto pabucu yarım çık dışarıya oynayalım” sloganları attı.
Yeni Türkiye’de kadın olmak her geçen gün zorlaşırken, Tayyip’in bedenimize, konuÅŸmamıza, varlığımıza düşmanlığının ardı arkası kesilmezsen ÅŸimdi artık ölümlerimizi bile kadın olmak üzerinden kendince aÅŸağıladı.
Kısa periyotlarla Tayyip kadınları hedef tahtasına oturtmayı baÅŸarıyor. Kadın cinayetleri görmezden gelinirken, tecavüzcüler ceza indirimleri alırken, öğrenci yurdundan kaçırılan kadınlar için arkadaÅŸları mücadele etmediÄŸi takdirde kaçıran kiÅŸi serbest bırakılırken her ÅŸeyin sorumlusu yine kadın olarak kabul ediliyor. Peki ya ölüm? Düşman olarak kabul ettiÄŸi, aÅŸağılayarak üstünlük saÄŸlamaya çalıştığı düşmana “kadın gibi ölmek” imasında bulunuyor. Kendi meÅŸrebince aÅŸağılıyor.
Kadına reva görülenler ortada! Tekrar tekrar vurgulamak gerekiyor: AKP döneminde kadın cinayetleri %1400 arttı! Her yıl yüzlerce kadın katlediliyor! Katiller ise gücünü devletten alıyor. Kadına yönelik şiddette devletin en üst kademesinden başlayan bir suç ortaklığı apaçık ortada: Tayyip ölümde bile kadını aşağılamayı başarırken yanında Emine Erdoğan buna gülerken sokakta kadınların karşılaştığı her şiddetin sorumlusu Saray zihniyetidir! AKP ve Saray tam olarak bu zihniyeti topluma öğretiyor kadınlara ölümünüz bile değersiz mesajı vermekten çekinmiyor.
Gittikçe artan baskılar altında bulunduÄŸumuz her alanda mücadele etmemiz ve örgütlenmemiz gerekiyor. Kadına karşı düşmanca tavırlar, kadın çalışanların yaÅŸadığı baskı ve mobbingler, taciz, tecavüz, kadın öğrencilerin aÅŸağılanması… Tüm haklarımız ve kazanımlarımız için emekçi kadınların mücadelesini yükseltmemiz gerekiyor.












