Ankara Valiliğinin Yeni Yasağı Kemal Sunal’ın Repliğini Hatırlattı

Ankara Valiliğinin Yeni Yasağı Kemal Sunal’ın Repliğini Hatırlattı

İktidarın OHAL’i bahane ederek keyfi olarak koyduğu “yasaklar”a her gün bir yenisi ekleniyor. Bugün Ankara Valiliğinden yapılan bir basın duyurusuyla keyfi yasaklara bir yenisi daha eklendi. Valiliğin açıklamasına göre “Ankara genelindeki cadde ve sokaklarda güneş battıktan sonra ateş yakmak, şarkı, türkü, marş söylemek” yasaklandı!

KHK’yla ihraç edilen ve açlık grevine devam ederken gözaltına alınan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın tutuklanmasının ardından devam eden eylemlere ve kamu emekçilerinin KHK ve ihraçlara karşı yürüttükleri eylemlere günlerdir şiddetli polis saldırıları gerçekleşiyordu. Hatta Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı, polis bariyerleri ile “gözaltına alınırken”, polis günlerdir merkezi noktalara yığınak yapmayı sürdürüyordu.

Eylemleri sona erdirme çabalarına Ankara Valiliği’nin “ateş yakmak, şarkı, türkü, marş söylemek yasağı” ile bir yenisi eklendi. Bu acayip yasak, Kibar Feyzo filminde Kemal Sunal ile İlyas Salman arasında geçen diyaloğu akıllara getirdi. İşte o sahne:

Ankara Valiliğinden yapılan bir garip yasak duyurusunun tam metni şöyle:

Ankara ili genelinde cadde ve sokaklarda güneş battıktan sonra gece geç saatlere kadar ateş yakıldığı ve yüksek sesle çevreyi rahatsız edici şekilde şarkı, türkü, marş vb. sloganlar atılarak eylem yapıldığı görülmektedir. 

Bu durum vatandaşlarımızı tedirgin etmekte, kamu düzeni ve güvenliğini bozmakta, terör örgütlerinin eylem yapan topluluklara yönelik bombalı saldırı yapma riskini artırmakta ve güvenlik güçlerinin bu olaylara müdahalesini zorlaştırmaktadır.

Bu sebeple; ilimiz genelindeki cadde ve sokaklarda güneşin batımından sonra ateş yakmak suretiyle eylem yapılması, yüksek sesle çevreyi rahatsız edici şekilde şarkı, türkü, marş vb. sloganlar atmak suretiyle toplantı, basın açıklaması vb. her ne suretle olursa olsun eylem yapılması, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. maddesi, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/C maddesi ve 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu’nun 11/m maddesi hükümleri kapsamında yasaklanmıştır. 

Yukarıda belirtilen yasaklara uymayanlar hakkında; fiilleri ile ilgili olarak kanunlarda özel bir hüküm bulunmadığı takdirde, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. ile 28. maddeleri, 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu’nun 11/m ile 25/b maddeleri, 5442 Sayılı İl İdare Kanunu’nun 11/C ile 66. madde hükümleri, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu ve 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu gereğince yasal işlem yapılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. “

KATEGORİLER
ETİKETLER