Arjantin: Milei Rejimi Polo Obrero ve Lideri Belliboni Üzerinde Düzmece Davalarla Baskıyı Artırıyor! Saldırılara Karşı Uluslararası Devrimci Dayanışmayı Büyütelim!

Arjantin: Milei Rejimi Polo Obrero ve Lideri Belliboni Üzerinde Düzmece Davalarla Baskıyı Artırıyor! Saldırılara Karşı Uluslararası Devrimci Dayanışmayı Büyütelim!

Milei rejimi Arjantin’de Polo Obrero ve lideri eduardo Belliboni’yi hedef almayı sürdürüyor. Mahkeme son olarak Belliboni ile birlikte 12 Polo Obrero üyesinin savunma yapma haklarını elinden aldı. Mahkeme ayrıca yargılanan devrimcilerin kendilerine karşı kullanılan delilleri görme talebini de reddetti. Bu durum davanın siyasi amaçları konusunda şüpheye yer bırakmıyor.

Mahkemenin iddialarının merkezinde Polo Obrero’nun yoksul emekçilere yiyecek tedarikinin gerçekleştiği mahalle mutfakları için devlet tarafından sağlanan kaynakların kullanılarak Partido Obraro ile ilişkili bir zombi şirket olduğu iddia edilen Rumbos Yayınevi’nden alım yapıldığı ve bu yolla Partido Obrero’nun politik faaliyetlerinin finanse edildiği yatıyor. Yargılanan Polo Obrero üyelerinin; bütün hesap hareketlerinin, noter tarafından tasdik edilen alımların incelenmesi ve “zombi şirket” olduğu iddia edilen Rumbos Yayınevi’nin bugüne kadar sürdürdüğü yayınevi faaliyetlerinin, ayrıca Polo Obrero’nun yayınevi aracılığıyla çıkan yayınlarının, broşürlerinin dikkate alınması talebi ise mahkemede karşılık görmedi. Amaç Polo Obrero ile birlikte aynı zamanda politik tercihleri nedeniyle Rumbos Yayınevi’ni de zan altında bırakmak ve kitlelerin gözünde kriminalize etmek.

Polo Obrero, mahkemenin iddialarının aksine bütün faaliyetlerini şeffaf bir şekilde sürdürürken, mahalle mutfakları aracılığıyla sayısız yoksul emekçinin gıda tedarikini sağlıyor. Bu mutfaklar her türlü ziyarete ve dayanışmaya açık ve faaliyetleri sosyal medya hesaplarından takip edilebiliyor. Ayrıca gıda tedarikinin dışında emekçi sınıflar için eğitim faaliyetleri düzenliyor; tekstilden grafik dizayna kadar pek çok konuda mesleki becerilerin kazandırılması için çabalıyor.

Geçtiğimiz Haziran ayında SEP adına bir heyet, Polo Obrero’nun Buenos Aires’in yoksul bölgelerinde örgütlediği çalışmaları yerinde gözlemleme şansı yakalamış ve deneyimlerini paylaşmıştı. Burada Polo Obrero’nun salt bir dayanışma örgütü olmadığı, aynı zamanda kapitalizmin dayattığı derin eşitsizlik karşısında emekçilere devrimci bir alternatifi de taşıdığı gözlemlenmişti. Milei rejimi tarafından Polo Obrero’nun davalarla yıpratılmak istenmesinin mantığı burada yatmaktadır. Sadece yasalarla değil La Nacion gibi sağcı ulusal basın aracılığıyla hemen her fırsatta Polo Obrero ve devrimciler için karalama kampanyaları bu dava süreçlerine eşlik ediyor. 

Arjantin’de 2001 isyanı sonrasında yükselen piquetero (işsiz) hareketinin en önemli öznelerinden birisi olan Polo Obrero ve lideri Belliboni’nin düzmece davalarla karşı karşıya bırakılmasının en önemli sebebi aşırı sağcı Milei rejiminin uygulamak istediği kesinti paketlerine, toplumun alt sınıflarının karşı koyma kapasitesinin elinden alınmak istenmesidir. 

Saldırılar sadece Belliboni ve Polo Obrero ile de sınırlı kalmıyor. Sıkı bir Siyonizm destekçisi olan Milei rejimi yeri geldiğinde Filistin bayrağı açılmasını ve Filistin halkı ile dayanışma mesajları paylaşılmasını da “antisemitizm” kapsamında ele alarak yargılamaların bir gerekçesi haline getirebiliyor.

Tüm dünyada sınıfsal eşitsizliklerin arttığı, savaş ve çatışmaların genelleştiği, Milei gibi aşırı sağcı figürlerin iktidar basamaklarını tırmandığı bir süreçte uluslararası devrimci alternatifin de yaratılması gerekliliği ortadadır. Polo Obrero ve Belliboni başta olmak üzere Milei rejiminin saldırılarına maruz kalan Arjantinli devrimcilerle uluslararası dayanışmayı büyütelim!

Sizler de aşağıdaki link üzerinden Polo Obrero ile dayanışma amacıyla açılan imza kampanyasına destek olabilirsiniz.

KATEGORİLER
ETİKETLER

Yorumlar

(0)