ISL Açıklaması: Julian Assange’a Özgürlük!

ISL Açıklaması: Julian Assange’a Özgürlük!

Wikileaks kurucusu olan Assange, 2010 yılında ABD’nin ve diğer emperyalist güçlerin savaş suçlarını, sivil halka yönelik cinayetlerini, işkencelerini, gözetlemelerini ve diplomatik komplolarını ifşa etmiş; emperyalizmin ortaya saçılan bu suçları dünya çapında büyük olay olmuştu. O günden sonra ABD emperyalizmi Assange’ın peşini bırakmadı. Amaçları Assange ABD’ye getirmek ve bir daha çıkamayacağı bir hapishane deliğine tıkmaktı. Böylece bir daha kimse emperyalizmin en karanlık suçlarını ifşa etme cüretkarlığına kalkışamayacaktı. 

Assange peşini bırakmayan komplolar yüzünden 2012’de Londra’daki Ekvator Büyükelçiliği’ne sığınmış ve tam 7 yılını elçilik binasında geçirmek zorunda kalmıştı. Ekvator’da sözde sol bir platformla iş başına gelen ama seçimi kazanır kazanmaz neoliberal bir halk düşmanı olduğunu gösteren Lenin Moreno, Assange’ın sığınma hakkını ortadan kaldırınca Londra polisi Assange’ı derhal tutukladı. Ekvator Dışişleri Bakanlığı Assange’a verilen vatandaşlık hakkını da kaldırdı. Şimdilerde İngiltere’de Assange’ın ABD’ye teslimi konusunda düzmece bir mahkeme düzenleniyor. Düşünün Uluslararası Af Örgütü ve Sınıf Tanımayan Gazeteciler’in davaya uzaktan erişmesine bile izin verilmedi. Bu skandal engellemeler bile İngiltere mahkemelerinin ne kadar düzmece olduğunu ortaya koymaktadır. Şurası açık ki ifade özgürlüğü ve kamuoyunun bilgi edinme hakkı ayaklar altına alınmaktadır.

Assange ABD emperyalizminin dünya halklarına karşı işlediği cinayetleri korkusuzca ifşa ettiği için sanık sandalyesindedir; bu yüzden psikolojik ve fiziksel işkencelere maruz bırakılmaktadır. Assange’ın ABD’ye gönderilmesi emperyalizmin zaferi, dünya işçi sınıfı ve ezilen halklarının kaybı olacaktır.

ISL olarak işçi sınıfı, gençlik ve ezilen halkları Assange’ın savunulması mücadelesine destek vermeye çağırıyoruz. 

ASSANGE’A ÖZGÜRLÜK!
EMPERYALİZM YENİLECEK, SOSYALİZM KAZANACAK!

KATEGORİLER