Sosyalizm Kazanacak!
/ Gündem / SEP: Sorumlu AKP’dir!

SEP: Sorumlu AKP’dir!

on 24 Kasım 2016 - 16:20 Kategori: Gündem, SEP
SEP AÇIKLAMA
Bugün Fırat Kalkanı operasyonu çerçevesinde El-Bab kapılarına dayanan Türk askeri birliklerini Esad güçlerinin havadan vurması AKP hükümetini kırmızı alarm durumuna getirdi. Üç askerin öldüğü, on askerin yaralandığı saldırıya dair haber yasağı kararını alelacele alan AKP, Suriye macerasının tehlikelerini halktan ne kadar gizleyebilir?
AKP iktidarı, Suriye iç savaşına benzin dökmeye, Suriye’de cihatçılarla ortak operasyonlarla Türkiye’yi Suriye bataklığına her geçen gün daha çok çekmeye devam ediyor. Yaşanan her can kaybı AKP’nin sorumluluğundadır. Hiç kimseye yaşam şansı tanımayan cihatçı çetelere Suriye topraklarına tüm devlet gücüyle destek veren AKP esas sorumludur.
Ülke içindeki çılgınlık düzeyini uluslararası siyaset arenasına da taşıyabileceğini sanan AKP ve Erdoğan’ın bu hırslarının bedelini Türkiye halkları ödüyor.Emperyalist hevesler hakları kanlı gerilimlere sürüklüyor. Biz sosyalistler bir kez daha yineliyoruz: AKP’nin hırsları için verecek tek canımız, dökecek tek damla kanımız yoktur.
Mezhepçi hırslarla uluslararası “zafer” peşindeki AKP’nin Suriye’deki savaş ateşini körüklemesi daha birçok kayba yol açmaya devam edecektir. Bu nedenle AKP derhal Suriye’den çekilmelidir. Fırat Kalkanı macerasına son verilmelidir.

Yorumlar Kapalı

Yorumlar Kapalı