Sosyalizm Kazanacak!
/ Emekçiden / 2017 “Metal Fırtına” İle Geliyor; Sosyalist Sola Büyük Görevler Düşüyor

2017 “Metal Fırtına” İle Geliyor; Sosyalist Sola Büyük Görevler Düşüyor

on 27 Aralık 2016 - 13:41 Kategori: Emekçiden, Gündem, İşçinin Yolu

Patronların işçi haklarını törpülemek için kurduğu patron sendikası “Elektromekanik Metal İşverenleri Sendikası”, işçilere trajikomik bir ücret artışı teklif etti. İşçiler bu konuda geri adım atmayacaklarını ifade ederek grev kararı aldı. Patronlar 20 Ocak’a kadar geri adım atmazsa, yaklaşık 2 bin 500 metal işçisi greve çıkacak. 

Patronların iktidarı AKP, bu grevi engellemek için elinden geleni yapacaktır. Zira AKP başkanlık referandumuna ekonomik kriz sürecinde gidiyor. Kriz derinleşmeden oldu bittiye getirerek referandumu tamamlamak isteyen AKP, bu süreçte sınıf hareketlerine büyük bir öfkeyle yaklaşacaktır.

AKP ve patronların korkması çok doğal; çünkü işçilerin üretimden gelen gücü var. İşçi eylemlerini, diğer eylemlerden ayıran temel fark bu. İşçiler, taleplerini haykırmakla kalmıyor, taleplerini haykırırken üretimi durduruyor. Yani, iktidarı iki taraftan baskı altına almış oluyor. Bu yüzden, yeni bir “Metal Fırtına” sürecine iyi hazırlanmak gerekiyor. İktidarı, polisi, medyası hepsi patronların yanında. İşçi sınıfını bu süreçte yalnız bırakmamak çok önemli.  

Bu grevi duyurmak destek olmak ve hatta yön vermek konusunda biz Sosyalistlere büyük görevler düşüyor. Bu hayal değil. Sosyalist Emekçiler Partisi olarak gerçekleştirdiğimiz OSTİM işçi çalışmalarında, işçilere doğru araçlarla gidildiğinde oluşabilecek enerjiyi yaklaşık 1 yıldır gözlemliyoruz. İşçiler patronlardan zaten nefret ediyor. Sömürü çarklarının nasıl döndüğünü çok iyi biliyorlar. Alternatif olabilecek bir güç gördüklerinde, tereddüt etmeden o alternatife dahil olacaklarını bizzat kendileri ifade ediyor. 

Evet, 2017 grev süreciyle geliyor. AKP’nin, grev hareketine yönelik ayak oyunlarına karşı uyanık olmak zorundayız. Greve çıkacak işçi sayısı yaklaşık 2 bin 500. Böyle bir süreçte bu çok önemli bir rakam. Yeni yılların klasik sözü “hoşgeldin”, bu defa gerçek olabilir. Bu tamamen bize bağlı. Fakat kesin olan bir şey var ki, yeni yıl patronlar için hiç hoş gelmeyecek. Hoşgeldin 2017!

bolsevik.org

Yorumlar Kapalı

Yorumlar Kapalı